MANİSA / YUNUSEMRE - Manisa TOBB Bülent Koşmaz Fen Lisesi

Şbt

12.sınıf öğrencilerimize Doğu Akdeniz Üniversitesi Ege Bölge sorumlusu Cansu OKYAY tarafından üniversite ve bölümler hakkında bilgilendirme semineri yapılmıştır. Ayrıca Kıbrıs'ta öğrenci yaşamı konusunda da soru-cevap yapılmıştır.

Ock

Okulumuz eğitim öğretim faaliyetlerini yerinde gözlemlemek için okulumuzu ve öğrenci pansiyonumuzu ziyaret eden Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, öğrencilerimizin akademik, fiziksel, sosyal, kültürel ve sportif gelişmelerine katkı sağlamak amacıyla hazırlanan pansiyon eylem planlarını inceleyerek değerlendirmelerde bulundu.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Abdullah ÖLMEZ başkanlığındaki gerçekleştirilen ziyaret ve değerlendirmeler için teşekkür ederiz.

OKU-YORUM YAZI-YORUM PROJESİ

“Kutadgu Bilig Okumaları”

"Oku-Yorum Yazı-Yorum Projesi" kapsamında TOBB Bülent Koşmaz Fen Lisesi olarak Kutadgu Bilig Okumaları MCBÜ Türkçe Eğitimi Anabilim dalı Başkanı Doç. Dr Mehmet GEDİZLİ' nin katılımı ile okulumuzda gerçekleştirildi.

Okuma etkinliğine İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Yıldıray Demirtaş' da katılarak öğrencilerle Proje ve Türkçe dilinin önemi hakkında sohbet  etti.

Sayın hocamıza, İlçe Milli Eğitim Müdürümüze teşekkürlerimizi sunar, proje kapsamında etkinlikte emeği geçenleri tebrik ederiz (10.01.2024)

Ock

TOBB Bülent Koşmaz Fen Lisesi olarak öğrenci ve öğretmenlerimize yönelik Manisa T3 Vakfı İl Temsilcisi Mustafa Güven ile Tübitak İl Koordinatörü Mine Ayyıldız tarafından Teknofest 2024 Bilgilendirme Semineri verildi.

Öğrenci ve öğretmenlerimize  yarışma alanları, başvuru koşulları ve kazanımlar ile ilgili bilgiler verildi. Seminer sunumunda emeği geçen tüm paydaşlarımıza teşekkür ederiz (10.01.2024).

Ock

12. Sınıf öğrencilerimizin Kariyer Planlama süreçlerine destek olmak amacıyla Ege Üniversitesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi ve İzmir Yüksek Teknoloji Üniversitesine gezi düzenlenmiştir. Bu süreçte bizlere destek olan mezun öğrencilerimize teşekkür ederiz.

1- Nilsu URUK         (EGE-Kimya Müh.)

2- Güler Sena ÜÇBAYLAR (EGE-Eczacılık)

3- Giray ÖZ (EKONOMİ-Tıp)

4- Berke YÜKSEL  (EKONOMİ- Genetik ve Biyomühendislik)

5- Zülal BAZMAN (EKONOMİ- Havacılık ve Uzay Müh)

6- Eren KAYA           (EKONOMİ- Elektrik Elektronik Müh)

7- Eda ÇALIK (EKONOMİ-Tıp)

8- Süeda PEYNİRCİ (İYTE-MBG)

9- Ceylin İRGİT (İYTE-MBG)

Ara

Milli Eğitim Müdürlüğü İlk Yardım Eğitim Merkezi personeli Gülser ÜÇOK tarafından okulumuz öğrencilerine eğitim verildi.

Ara

CBÜ Elektrik-Elektronik Mühendiliği bölümünden Doç.Dr. Yavuz ATEŞ tarafından 12.sınıf öğrencilerine mühendislik bölümleri ve CBÜ tanıtım semineri gerçekleştirildi.

Ara

Diyetisyen Merve ADANALI tarafından okulumuz 10.sınıf öğrencilerine yönelik ergenlik döneminde beslenme alışkanlıkları ve beslenmenin akademik başarıyla ilişkisini içeren seminer çalışması gerçekleştirdi.

Ara

Okulumuz Gezi Kulübü tarafından 10. Sınıflarımıza yönelik olarak düzenlenen Eskişehir gezisi 9-10 Aralık 2023 tarihlerinde gerçekleştirildi.

Eskişehir’in tarihi mekanları ve müzelerini gezme imkanı bulan öğrencilerimiz şehir hakkında kültürel bilgi birikimi elde ettiler.

Gezinin düzenlenmesinde emeği geçen Gezi Kulübü öğretmenlerimiz ile öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ara

Okulumuz bünyesinde Tübitak Bilim ve Toplum Başkanlığı tarafından düzenlenen Bilim Söyleşileri kapsamında 04.12.2023 tarihinde Celal Bayar Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Ali GERİŞ tarafından Bilim Söyleşisi gerçekleştirilmiştir.

“Metaverse Evreninde Eğitim” konulu söyleşide öğrencilerimiz sanal gerçeklik gözlüğünü deneyerek Metaverse hakkında bilgi edinmiş, konuşmacı tarafından yapılan sunumu ilgi ile karşılamıştır.

Sunumlarını yapan Konuşmacı Celal Bayar Üniversitesi Öğretim Üyesi hocamız Sayın Dr. Ali GERİŞ’e teşekkür ediyoruz.

Kas

24 Kasım "Öğretmenler Günü"  kutlama programımız.

Kas

Öğretmen ve öğrencilerimizin hazırladığı 10 KASIM ATATÜRK'Ü ANMA PROGRAMI okulumuzda gerçekleştirildi. Programı hazırlayan öğretmenimizlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Kas

Okulumuz 10. ve 11.sınıf öğrencilerine  yurtdışında  üniversite eğitimi süreci hakkında bilgilendirme semineri gerçekleştirildi.

Kas

TOBB Bülent Koşmaz Fen Lisesi Afete Hazırlık Kulübü ve AFAD işbirliği ile 9 Kasım 2023 tarihinde okulumuz konferans salonunda öğrencilerimize yönelik "Birey ve Aileler için Afet Bilinci Eğitimi " verildi. Eğitim veren AFAD ekibine, görevli öğretmenlerimize ve katılım sağlayan öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Kas

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Bilişim Topluluğu tarafından diğer üniversitelerin bilişim topluluklarıyla işbirliği halinde geleneksel olarak düzenlenen Ege Bilişim Zirvesi'nde  okulumuz Teknolojik İnovasyon Kulübü  paydaş olarak yerini aldı. Etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen bilişim gönüllülerine teşekkür ederiz..